Carport zelf maken

Autolak is tegenwoordig zo goed bestand tegen weersinvloeden dat een garage bouwen om je auto in te plaatsen al gauw een dure en overbodige luxe is. Maar de auto buiten laten staan heeft ook een paar nadelen.In de winter moet je de autoruiten krabben en sneeuwvrij maken voor je kunt vertrekken. En in de zomer stap je in een (hete) auto.. Een ideale oplossing voor deze nadelen is een carport (zelf) maken. Een houten carport biedt de beste bescherming tegen de wisselende weersomstandigheden in ons land.

Carport zelf maken
Je zult misschien denken; ‘Kan ik deze klus wel zelf klaren?’ Nou, we kunnen gerust stellen dat een carport bouwen echt een doe-het-zelver karwei is waarvoor je echt geen ervaren timmerman moet zijn. Met het juiste gereedschap en onze eenvoudige bouwpakketten kan je gemakkelijk een carport zelf maken.

Palen vastzetten
Ons standaard bouwpakket bestaat uit zes staanders deze kun je op 3 manieren vastzetten. Gebruik een meetlint om de juiste afstand te bepalen tussen de palen. (de palen kunnen heel eenvoudig naar voren of achter worden gezet om gemakkelijker in en uit te kunnen rijden) Met een winkelhaak en waterpas zorg je dat de H-ankers, paalhouders en sokkels recht staan.

1 : H-ankers

Deze H-ankers zijn heel eenvoudig te verankeren in (snel) beton. Bepaal de plaats waar de palen moet komen en graaf een gat. Zet het H-anker in het gat en stort de beton hier omheen. Dit is een van de beste manieren om carport palen stevig vast te zetten.
h anker vastzetten

2 : Grondpinnen / paalhouders
Met deze optie kun je ook palen vastzetten: de pinnen sla je vast in de (stevige) ondergrond, waarna je de palen vastzet. Voor onze carports raden wij aan om deze vast te zetten d.m.v. H-ankers.

paalhouders paalhouder

3 : Sokkel voor op tegels / bestrating
Soms is het onmogelijk om H-ankers of grondpinnen te gebruiken, omdat je de tegels of bestrating niet wilt of kunt opbreken. Dan zijn sokkels een alternatief deze paalhouders schroef je eenvoudig vast op tegels of andere bestrating,waarna je de palen vastzet.
sokkel palen vastzetten op tegels paalhouder

Carport zelf maken: dakbedekking

We hebben een aantal opties als carport dak. Hieronder vind je de mogelijkheden en de verwerking:

1 : Metalen profielplaten
Deze duurzame metalen platen zijn heel eenvoudig te verwerken. De (damwand) profielplaten zijn erg sterk en met de meegeleverde schroeven in combinatie met een rubberen ring maak je een waterdichte afdichting. Wij raden deze metalen carport daken aan omdat ze een grote (sneeuw) belasting hebben en niet gevoelig zijn voor weersinvloeden. Voor de juiste afdichting overlapt de ene dakplaat de andere, zo krijg je een waterdichte dakbedekking. Zorg bij het aanbrengen van deze metalen profielplaten ervoor dat je handschoenen draagt omdat de platen scherpe randen hebben.

damwand-ijzer

 

2 : PVC doorzichtige platen
Wil je geen donker dak dan zijn de doorzichtige PVC profiel platen een prima oplossing. Deze sterke platen zijn gemakkelijk te verwerken en met de meegeleverde schroeven is het carportdak dicht maken een eenvoudige klus. Met ons zelfbouw carport pakket maak je binnen een dag een overkapping voor auto, fiets,caravan of overkapping. Ook zijn onze goedkope carports ideaal als basis voor een hondenhok, hondenkennel of ander dierenverblijf.

damwand-lichtdoorlatend

Waarom laten plaatsen?

Als u niet in de gelegenheid bent om het bouwwerk zelf te plaatsen. Dan kunnen wij van goedkopecarports het voor u doen. Wij zorgen ervoor dat u snel kan genieten van uw carport of terrasoverkapping. Ons gespecialiseerde timmermannen met meer dan 30 jaar ervaring  nemen u alle zorgen uit handen.  Vraag snel een vrijblijvende offerte aan en ervaar onze deskundigheid en snelheid van plaatsen.

© 2017 Goedkope Carports | Alle rechten voorbehouden.