Carport zelf maken

Autolak is tegenwoordig zo goed bestand tegen weersinvloeden dat een complete garage bouwen om de auto in te plaatsen al snel een dure en overbodige luxe is. Maar de auto buiten laten staan, heeft ook een paar nadelen. In de winter moet u de autoruiten krabben en sneeuwvrij maken voor u kunt vertrekken. Als de auto ’s zomers in de zon geparkeerd staat, stapt u in een hete auto. Een ideale oplossing voor deze nadelen is om zelf een overkapping te maken om uw auto onder te stallen. Een houten carport biedt de beste bescherming tegen de wisselende weersomstandigheden in ons land en beschermt voertuigen tegen vallende takken en vogelpoep.

Kan ik zelf een carport bouwen?

Je zult misschien denken; ‘Kan ik deze klus wel zelf klaren?’ Nou, we kunnen gerust stellen dat een carport bouwen echt een doe-het-zelver karwei is waarvoor je echt geen ervaren timmerman hoeft te zijn. Met het juiste gereedschap en onze eenvoudige bouwpakketten kunt u gemakkelijk een carport zelf maken. In principe kan iedereen die een klein beetje handig is binnen één tot twee dagen de constructie plaatsen. Hoe lang u er precies over doet, hangt af van het aantal personen dat meehelpt en de grootte van de carport.

Het eenvoudige bouwpakket bestaat uit standaard onderdelen, maar aanpassingen zijn ook makkelijk door te voeren door onze ervaring met maatwerkprojecten. Bovendien is het voordeel dat onze bouwpakketten zeer betaalbaar zijn omdat we in grote hoeveelheden inkopen. Mocht u tijdens het bouwen nog vragen hebben, zijn wij uiteraard bereikbaar voor gratis advies!

Palen vastzetten

Ons standaard carport bouwpakket bestaat uit zes staanders die u op 3 manieren kunt vastzetten. Gebruik een meetlint om de juiste afstand tussen de palen te bepalen. De palen kunnen heel eenvoudig naar voren of achter worden gezet om gemakkelijker in en uit te kunnen rijden. Met een winkelhaak en waterpas zorgt u dat de H-ankers, paalhouders of sokkels recht staan.

1 : H-ankers

Deze H-ankers zijn heel eenvoudig te verankeren in (snel) beton. Bepaal de plaats waar de palen moet komen en graaf een gat. Zet het H-anker in het gat en stort de beton hier omheen. Dit is een van de beste manieren om de carport palen stevig vast te zetten.
h anker vastzetten

2 : Grondpinnen / paalhouders
Met deze optie kunt u ook palen stevig vastzetten. De pinnen slaat u vast in de (stevige) ondergrond, waarna u de palen vastzet. Voor onze carports raden wij aan om deze vast te zetten d.m.v. H-ankers.

paalhouders paalhouder

3 : Sokkel voor op tegels / bestrating
Soms is het onmogelijk om H-ankers of grondpinnen te gebruiken, omdat u de tegels of bestrating niet wilt of kunt opbreken. Dan zijn sokkels een alternatief deze paalhouders schroeft u eenvoudig vast op tegels of andere bestrating,waarna de palen vastzitten.
sokkel palen vastzetten op tegels paalhouder

Carport zelf maken: dakbedekking

We hebben een aantal opties als carport dak. Hieronder vind je de mogelijkheden en de verwerking:

1 : Metalen profielplaten
Deze duurzame metalen platen zijn heel eenvoudig te verwerken. De (damwand) profielplaten zijn erg sterk en met de meegeleverde schroeven in combinatie met een rubberen ring maakt u een waterdichte afdichting. Wij raden deze metalen carportdaken aan omdat ze een grote (sneeuw) belasting hebben en niet gevoelig zijn voor weersinvloeden. Voor de juiste afdichting overlapt de ene dakplaat de andere. Zo creëert u een waterdichte dakbedekking. Zorg bij het aanbrengen van deze metalen profielplaten dat u handschoenen draagt omdat de platen scherpe randen hebben.

damwand-ijzer

 

2 : PVC doorzichtige platen
Wilt u geen donker dak dan zijn de doorzichtige PVC profiel platen een prima oplossing. Deze sterke platen zijn gemakkelijk te verwerken en met de meegeleverde schroeven is het carportdak dichtmaken een eenvoudige klus.

damwand-lichtdoorlatend

Waarom laten plaatsen?

Als u niet in de gelegenheid bent om het bouwwerk zelf te plaatsen, dan kunnen onze vakmannen de klus voor u klaren. Wij zorgen ervoor dat u snel kunt genieten van uw carport of terrasoverkapping. Onze gespecialiseerde timmermannen met meer dan 30 jaar ervaring nemen alle zorgen uit handen. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan en ervaar onze deskundigheid en snelheid van plaatsen.

© 2024 Goedkope Carports | Alle rechten voorbehouden.