Paalhouders

Paalhouders zorgen voor een stevige bevestiging in de grond en bieden extra bescherming tegen houtaantasting bij grondcontact. De palen komen namelijk niet in aanraking met de grond en vocht maakt dus geen kans om het hout aan te tasten. Afhankelijk van de oppervlakte en de constructie maakt u een keuze uit een van de onderstaande paalhouders.

H-ankers

H-ankers maken het zeer gemakkelijk om een speeltoestel, overkapping of prieel vast te zetten, want ze worden in beton in de grond verankerd. Door de robuuste verankering in beton zijn de steunbalken in alle richtingen gestabiliseerd. In vergelijking met poeren zijn H-ankers dan ook veiliger en stormvaster. Hoeveel ankers u nodig heeft, hangt af van de grootte van de overkapping. Een groter model heeft namelijk meer steunbalken nodig dan een kleiner exemplaar. We adviseren om twee zakken beton per H-anker te gebruiken.

Door gebruik te maken van turbo of snel beton kunt u de carport in één dag zetten. Normaal beton heeft circa 20 uur nodig om uit te harden, terwijl turbo beton binnen slechts 20 minuten is uitgehard! Bepaal de plaats waar de palen moeten staan, graaf een gat en plaatst een H-anker in dit gat. Vervolgens het beton eromheen storten en laten uitharden. Onze grondankers zijn CE gekeurd en gemaakt van gegalvaniseerd metaal. Dat wil zeggen dat het metaal is bedekt met een extra laagje zink. Hierdoor is het materiaal beter bestand tegen corrosievorming zoals roest en krijgt het een fraaiere kleur.

Paalpunthouders

Bij een moeilijk te doordringen ondergrond, zoals kleigrond, puin of grond met veel wortelgroei, vergemakkelijken paalpunthouders het plaatsen van een paal in de bodem. Deze grondpinnen zijn te herkennen aan de puntvorm die onder de paalhouder is vast gelast. Paalpunthouders zijn gemaakt van metaal en met zink gegalvaniseerd, dus bestendig tegen het vocht in de grond. Ze zorgen ervoor dat palen niet direct in contact komen met de grond.

De puntvorm maakt het mogelijk om de paalhouder vast te slaan in de grond. Zet een stuk hout in de paalhouder en sla op het hout totdat de punt geheel in de grond zit. De bak waar de paal in komt te staan, moet nog boven de grond uit komen. Daarna kunt u de palen erin zitten. Paalpunthouders zijn zeer geschikt voor het plaatsen van schuttingen of tuinschermen, maar voor een houten overkapping raden we aan om H-ankers te gebruiken. Ankers worden vastgezet in beton en dus niet alleen in een ondergrond van zand zoals de paalpunthouders.

Paalplaathouder

Soms is het niet mogelijk om H-ankers of paalpunthouders te gebruiken vanwege een harde ondergrond zoals tegels, een betonvloer of bestrating in de tuin. Het is niet nodig om deze bestrating op te breken, want paalplaathouders bieden een uitkomst. Het zijn verzinkte metalen paalhouders op een onderplaat, geschikt voor vierkante palen. Met paalplaathouders kunt u houten palen plaatsen op een harde, vlakke ondergrond. Met schroeven worden de houders op een betonnen ondergrond bevestigd. Daarna worden de palen in de houders geplaatst en vastgeschroefd.

Betonpoeren

Hoe zwaarder de constructie, hoe sterker de kracht die wordt uitgeoefend op de ondergrond. Met betonpoeren is het mogelijk om het gewicht te verdelen en dan wordt de overkapping zo stevig mogelijk geplaatst. Poeren zijn daarmee ideaal om te gebruiken als fundering voor uw overkapping, veranda of prieel. Deze paalhouders zijn in verschillende maten, kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. Goedkope Carports levert de betonpoeren in een stijlvolle antraciet kleur met een RVS plaat voor de bevestiging. De zijkanten zijn afgeschuind (“facet”) en de betonvoet krijgt daardoor een luxe uitstraling.

Betonpoeren zijn opgebouwd uit hoogwaardig prefab beton en worden op aanvraag voorzien van een stelplaat en een funderingstegel. Dit verhoogt de stabiliteit en het maakt de bevestiging van uw overkapping extra veilig. Beton kan namelijk niet vervormen en door het gewicht van circa 30 kilo per paalhouder zijn ze opgewassen tegen hevige weersomstandigheden. Betonpoeren worden in de grond gezet en steken een aantal centimeter boven de grond uit, zodat u er eenvoudig een paal bovenop kan plaatsen. Met het RVS plaatje verstelt u de poer in hoogte.

© 2024 Goedkope Carports | Alle rechten voorbehouden.