Houten afdak maken

Afdak bouwen? Als je kiest voor ons prefab afdak bouwpakket, dan koop je zeer voordelig een compleet bouwpakket met alle bevestiging materialen, indien gewenst voorzien van lichtdoorlatende platen, donkere pvc platen of supersterke stalen damwand profiel platen. Een handleiding zorgt ervoor dat je heel eenvoudig een afdak in de (tuin) of op het terras kunt te bouwen. Onze bouwpakketten zijn goedkoper dan alle materialen afzonderlijk te moeten kopen. Benieuwd naar de kosten vraag een vrijblijvende offerte aan.
afdak

Voorbeeld van een overkapping als muurbevestiging, ook vrijstaand te leveren.

Afdak zelf maken – wat heb je nodig:

Houten balken
Houten planken
Dakplaten
Steunen
Hoekijzers
Schroeven
Mortel
Stort ankers
Gereedschap

De planning:

1. Wanneer je zelf een houten overkapping wilt bouwen, dan moet je voor een gedetailleerde handleiding zorgen.
2. Maak op papier een ontwerp van het afdak. Bereken nu het vereiste aantal houten palen.
3. Bij elke twee tot drie meter moet een verticale paal worden geïnstalleerd, die het dak ondersteunt.
4. Houd er rekening mee dat het dak een afschot moet hebben zodat regen en condenswater veilig weg kunnen lopen.
5. Op het dak moeten dwarsbalken worden geplaatst, zodat het dak sterk genoeg is.
6. Om het geheel te ondersteunen moet aan beide kanten van de steunen een diagonale balk moet worden geplaatst.
7. Omdat de staanders van het in de grond moeten worden verankerd, moet je nog betonmortel en stortankers of paalhouders aanschaffen.

Toepassen van de handleiding tijdens de bouw

1. Zodra je alle benodigde materialen hebt, kun je beginnen met de bouw van het afdak door je eigen instructies te volgen.
2. Markeer de plek waar de overkapping wordt gebouwd en trek een lijn zodat deze  na de bouw goed recht is en niet scheef staat.
3. Bouw het afdak op met behulp van de staanders veranker deze in beton.
4. Bevestig met de juiste schroeven de steunen op de berekende posities. Zodra de steunen vastzitten, maar ook waterpas staan, kun je de verticale balken in de steunen vastzetten met de juiste schroeven.
5. Wanneer alle verticale balken zijn gemonteerd, kun je de dakbalken plaatsen. Hiervoor heb je de hoekijzers nodig, dat wil zeggen, je moet eerst de buitenste dakbalken plaatsen voordat je de extra dakbalken kunt plaatsen.
6. Vervolgens schroef je met de hoekijzers de schuine balken zodanig op de verticale balken dat een zijde op de verticale balk en de tweede zijde op de dakbalk is bevestigd.
7. Nu heb je het meeste werk gedaan en hoef je alleen nog het dak dicht te maken. Ook kun je naar eigen voorkeur eventueel een of meer zijkanten dichtmaken.

© 2023 Goedkope Carports | Alle rechten voorbehouden.