Fietsoverkapping

Overkapping 3 x 2,5 meter – Ideale basis voor een fietsoverkapping
Soms heb je gewoon geen plaats voor een schuur om je fietsen droog te stallen. Of is het schuurtje niet ruim genoeg voor al je (kinder)fietsen en tuingereedschap. Een vrijstaande fietsoverkapping kan dan een ideale uitkomst zijn. Met onze overkapping van 2,5 x 3 meter creëer je in een handomdraai een extra afdak voor fietsen bij je huis, stacaravan, woonboot of in je (voor)tuin.

Offerte aanvragen

Voorbeeld van de fietsoverkapping

fietsoverkapping tuin fietsoverkapping maken

 

 

 

Onderdelen Fietsoverkapping

 • 4 stevige palen van 9 x 9 cm
 • 2 draagbalken
 • 4 dakliggers
 • 3 boeidelen
 • Inclusief 12 kunststof dakplaten (bitumen) keuze uit diverse kleuren (zwart, groen, bruin, rood)
 • Optioneel heldere lichtdoorlatende dakplaten (tegen meerprijs) of supersterke damwand platen
 • Compleet geleverd met gratis montage-set (schroeven/bouten)
 • Alle houtdelen zijn volledig geïmpregneerd

Overkapping zelf maken – Binnen een paar uur klaar!

 1. Het zelf maken van deze overkapping is een eenvoudig doe-het-zelf klusje. De fietsoverkapping is 3 meter breed en 2,5 meter lang (afmetingen kunnen gemakkelijk aangepast worden).
 2. Je start het beste met het uitzetten van het fundament-plan, meet goed uit waar de paalsteunen of H-ankers moeten komen. Plaats hierna de paalsteunen of H-ankers op de juiste plaats.  Zie instructie.
 3. Als de paalsteunen of H ankers staan dan neemt u 2 palen van 9 x 9 cm en bevestig hieraan een draagbalk. Schroef deze draagbalk vast aan de palen, doe dit voor beide zijden. Zorg ervoor dat de achterste paal iets lager staat, zo loopt het regenwater eenvoudig weg. Nu is het frame klaar.
 4. Bevestig vervolgens de dakliggers d.m.v. de metalen hoekijzers aan de draagbalken. Zo wordt de (fiets)overkapping een stevig en massief geheel.
 5. Nu kunnen de dakplaten erop. Wij leveren onze overkapping inclusief bitumen golfplaten. Er is keuze uit de kleuren zwart, bruin, groen en rood (Er is ook keuze in damwand platen of helder lichtdoorlatende golfplaten dit tegen een meerprijs). De overkapping is nu klaar!

Optie: zijkanten fietsoverkapping

Als extra optie zou u de zijkant geheel of gedeeltelijk dicht kunnen maken om de fietsen en andere (tuin)spullen nog meer te beschermen tegen weersinvloeden. Als je de zijkanten half of geheel dicht maakt kun je een paar bloembakken met bijvoorbeeld geraniums of viooltjes er aan hangen. Je kunt er ook enkele groenblijvende klimplanten tegen aanzetten zo heb je een mooie fietsoverkapping die mooi past bij je huis, stacaravan, woonboot of in je tuin.

Fietsoverkapping v.a € 445

© 2017 Goedkope Carports | Alle rechten voorbehouden.