Fietsoverkapping

Meer informatie?

Soms is er onvoldoende plaats voor een schuur in de tuin om de fietsen droog te stallen. Of is het schuurtje niet ruim genoeg voor alle (kinder) fietsen en het tuingereedschap. Een vrijstaande fietsoverkapping is dan een ideale uitkomst. U kunt de gewenste spullen alsnog droog stallen en beschermen tegen regen, hagel en takken. Met onze overkapping van 2,5 x 3 meter creëert u in een handomdraai een extra afdak voor fietsen bij uw huis, stacaravan, woonboot of in de (voor)tuin.

Onze fietsoverkappingen zijn van robuust hout gemaakt en daardoor bestand tegen het Nederlandse weer. Voor het dak bieden we verschillende opties zoals lichtdoorlatende polycarbonaat platen. De zijwanden kunt u open laten of dichtmaken met houten wanden. Maak uw afdak volledig naar wens met ons maatwerk!

Fietsoverkapping v.a € 445

Offerte aanvragen

Fietsoverkapping bouwpakket

De standaard fietsoverkapping is 3 meter breed en 2,5 meter lang. Afmetingen zijn makkelijk aan te passen en we leveren op aanvraag ook grotere formaten. Kiest u voor ons kleinste bouwpakket? Dan leveren wij deze onderdelen:

 • 4 stevige palen van 9 x 9 cm
 • 2 draagbalken
 • 4 dakliggers
 • 3 boeidelen
 • Inclusief ijzeren damwandplaten
 • Optioneel heldere lichtdoorlatende dakplaten (tegen meerprijs) of supersterke damwand platen
 • Compleet geleverd met gratis montage-set (schroeven/bouten)

 

Optie: zijkanten dichtmaken

Als extra optie zou u de zijkant geheel of gedeeltelijk dicht kunnen maken om de fietsen en andere (tuin)spullen nog meer te beschermen tegen weersinvloeden. Als u de zijkanten half of geheel dichtmaakt kunt u een paar bloembakken met bijvoorbeeld geraniums of viooltjes er aan hangen. Het is ook mogelijk om enkele groenblijvende klimplanten tegen de wanden te laten groeien. Zo creëert u een prachtige fietsoverkapping die goed past bij uw huis, stacaravan, woonboot of in uw tuin.

Voorbeeld van een fietsoverkapping:

fietsoverkapping tuin fietsoverkapping maken

 

 

 

Fietsoverkapping zelf maken – Binnen een paar uur klaar!

Het monteren van deze constructie is een eenvoudig doe-het-zelf klusje.

 1. Je start het beste met het uitzetten van het fundament-plan, meet goed uit waar de paalsteunen of H-ankers moeten komen. Plaats hierna de paalsteunen of H-ankers op de juiste plaats.
 2. Als de paalsteunen of H ankers staan dan neemt u 2 palen van 9 x 9 cm. Bevestig hieraan een draagbalk.
 3. Schroef deze draagbalk vast aan de palen, doe dit voor beide zijden. Zorg ervoor dat de achterste paal iets lager staat, zo loopt het regenwater eenvoudig weg. Nu is het frame klaar.
 4. Bevestig vervolgens de dakliggers met behulp van de metalen hoekijzers aan de draagbalken. Zo wordt de fietsoverkapping een stevig en massief geheel.
 5. Nu kunnen de dakplaten erop. Wij leveren het basismodel* inclusief bitumen golfplaten. Er is keuze uit de kleuren zwart, bruin, groen en rood. De overkapping is nu klaar!

* Het basismodel kunt u tegen een meerprijs uitbreiden door damwandplaten of helder lichtdoorlatende golfplaten.

© 2024 Goedkope Carports | Alle rechten voorbehouden.