Duobizz BV
Enkele carport Enkele carport Zijwanden carport Zijwanden carport Nieuwe producten Hottub vurenhout Nieuwe producten OVAL SAUNA Nieuwe producten Prieel
=Menu

Carport vergunning

Carport vergunningsvrij bouwen kan dat? Dit onderwerp blijft voor verwarring zorgen. Heb je nu wel of niet een carport vergunning nodig? In de regel kun je stellen dat er 2 categorieën zijn waarin een (terras)overkapping of carport valt. Hieronder proberen we uitleg te geven of u nu wel of niet een carport zonder vergunning kunt bouwen. Voor alle duidelijkheid heeft u plannen om een van onze carports te kopen, neem dan contact op met de afdeling bouwzaken van uw gemeente om onduidelijkheden over de juiste vergunning te voorkomen.

Carport vergunning nodig van gemeente?

In principe zijn er 2 opties om een carport of (terras)overkapping vergunningsvrij te bouwen. Op basis van artikel 2 bijlage II en artikel 3 van bijlage II uit het [ Besluit omgevingsrecht afgekort als (Bor) ] Maar wat is nu het verschil tussen beide artikelen?

Artikel 2 bijlage II (Bor) – Carport plaatsen zonder een vergunning. In dit beleidsartikel staan een aantal voorwaarden genoemd waaraan voldaan moet worden. De belangrijkste om te weten zijn:

  1. Oppervlakte carport niet groter dan 30m2.
  2. De hoogte van de overkapping mag maximaal 3 meter hoog worden.
  3. Maak je wanden in de carport zoek dan uit of deze als bouwwerk wordt gekenmerkt of niet. Er kunnen dan andere voorwaarden gelden t.a.v. vergunningen.

Voor een volledige beschrijving download je hier de brochure het bouwen van een carport welke vergunning heb ik nodig.